مولفه های سیاست خارجی انقلابی از نظر رهبر انقلاب
در عرصه روابط بینالملل ، سیاست خارجى کشورها جایگاه ویژهای دارد. نظامهاى سیاسى مىتوانند با اتخاذ سیاستگذارىها منافع ملى خود را تعیین نمایند. ضمن اینکه سیاستهاى مختلف، انعکاسى از خواستها و نیازهاى اقتصادى، سیاسى، فرهنگى و امنیتى جامعه مىباشند.
در اندیشه سیاسى مقام معظم رهبرى، سیاست خارجى همواره جایگاه ارزشمند و مهمی داشته است. ایشان از حساسیت، تاثیرگذارى و دشوارىهاى میدان وسیع دستگاه دیپلماسى به مناسبتهاى مختلف سخن گفتهاند:
"سـیـاست خارجى و دستگاه اداره کننده سیاست خارجى در حقیقت نیمى از نظام سیاسى است که رابـطـه و حـدود و مـنـافـع کـشـور را در اقـطـار عـالم دنـبـال مى کند. هر چه هم که دنیا از ارتباطات بیشترى و نزدیکترى برخوردار بشود، این نـقـش اهـمـیـت بـیشترى پیدا مى کند. خیلى از مشکلات کشورها را دیپلماسى توام با ابتکار و اقتدار مى تواند حل کند. در واقع دیپلماسى ابزار کار آمد اقتدار نظام سیاسى است . اقتدار نظام سیاسى را بیش از بسیارى از دستگاههایى که حافظ و موظف به حفظ امنیت ملى هستند، دسـتـگـاه دیپلماسى و اداره کننده سیاست خارجى مى تواند به عهده بگیرد و تحقق ببخشد." (25 / 5 / 79).[1]
در دیدگاه رهبر انقلاب سیاست خارجى از جمله مسائل درجه اول نظام محسوب شـده و همچون مهم ترین مسائل اقتصادى و خطوط اقتصادى کشور که غالبا با نظر مسئولین طراز اول نظام انجام مى گیرد، باید مورد توجه قرار گیرد:
"دیپلماسى کار مجموعه نظام است ، یعنى اختصاص به وزارت خارجه ندارد. مجموعه مدیریت کـلان نـظـام ، متصدى مساءله دیپلماسى است . اما دستگاه تخصصى و کارخانه دیپلماسى و ستاد اصلى دیپلماسى ، وزارت خارجه است ." (6 / 6 / 79) [2]
- ۰ نظر
- ۰۸ اسفند ۹۸ ، ۲۱:۰۷